Süt Protein Standardizasyonu (Ultrafiltrasyon Uygulaması)

Verimlilik ve standart ürün için membran filtrasyon, mantık ve teknoloji ile bir arada buluşuyor!

Membran filtrasyon ile süt protein konsantrasyonu ve standardizasyonu:

Endüstri 4.0 diye adlandırdığımız yeni sanayileşme döneminde otomasyon ve yapay zekanın gücü artarken, hayatımıza giren yeni nesil teknolojiler bizlere beraberinde üretimde verimlilik artışı ve standart ürün kalitesini getirmektedir. Küresel anlamda yoğun rekabetin, hızlı teknolojik değişim ve gelişmelerin yaşandığı günümüz pazar ortamlarında üretici firmalar, varlıklarını sürdürebilmek, çağın gerisinde kalmamak ve kârlılıklarını artırabilmek için, varolan değişim ve gelişimlere ayak uydurmalıdırlar.

Faaliyet gösterdiğimiz sektör gereği bizlerinde üzerinde önemle durduğu konu budur. Hepimizin bildiği gibi süt ürünleri imalatında yaz ve kış aylarında sütlerin bileşenlerinde oluşan değişiklikler verimlilik farklılıklarına sebep olur ve üretim kapasitelerini değiştirir. Standardı yakalamak zor olur ve üretimde verimlilik kayıpları yaşanır. Ürettiğimiz Kromtech Ultrafiltrasyon sistemleri ile bizler bu kayıpları ortadan kaldırarak, standart üretim yapma garantisi sunuyoruz. Spiral sargılı tipteki membran sistemlerinin özel dizaynı ve ekibimizin membran seçimleri sayesinde Ultrafiltrasyon, süt içerisindeki süt proteinlerini standardize etmek için kullanılır. Özetle Ultrafiltrasyon toplam proteini standardize etmek için kullanılır. Mikrofiltrasyon ise kazeini standardize etmek için kullanılır. Ancak dünyada çoğunlukla bu amaç için Ultrafiltrasyon sistemi kullanılmaktadır.

Peynir üretiminde standardizasyon ve verimlilik artışı!

-Küçük Yatırım İle Büyük Karlılık

ÜretimlerinizdeUltrafiltrasyon veya Mikrofiltrasyon sistemleri kullanarak yaptığınız protein standardizasyonu sayesinde, süt bileşenlerindeki mevsimsel değişiklikleri standardize ederek peynirlerin daha standart hale getirilmesini sağlamış ve üretiminizi daha standardize etmiş olursunuz. Yukarıda belirttiğimiz membran filtrasyon sistemlerine çiğ veya pastörize süt beslemesi yapılabilir. Bu yağlı süt ve yağsız süt olarak da ayrılabilir. Her iki membran sistemi de peynir yapım süreçlerinde birçok avantaja yol açar.

Bu avantajlardan bazıları şunlardır:

– Standart süt kalitesi

– Standart yüksek peynir kalitesi

– Peynir yapım sürecinin kolay kontrolü

– Her gün aynı işlem parametreleri

– Tank ve tekne sayılarının azalması

– Daha az tank ve tekne sebebi ile maya tüketiminde azalma

– Kapasite düşmesi sebebi ile düşük işletme maliyetleri (Buhar, elektrik, su, kimyasal vb…)

– Kütle başına artan peynir verimi yani peynir kapasitesinde verimlilik artışı

Bu avantajlar sayesinde standart süt beslemesi ile kaliteli ve verimli üretim yapmış olursunuz. Kararlı proses parametreleri ve standart protein seviyeleri, üretim içerisindeki her noktada şirketin karlılığına ve işgücüne ekstra katkıda bulunur. Daha basit bir anlatımla ifade edecek olursak, sütü konsantre ederek yaz-kış düşünmeden imalata protein ve yağ bakımından standart süt verebilirsiniz.  Bu sistemler ile peynir imalatında kullandığınız tüm ekipmanların kapasitelerini küçülterek verimliliği arttırabilirsiniz. Aynı zamanda enerji ve personel maliyetlerinizde azalmış olacak. Maya ve kültür tasarrufu sağlayacaksınız. İmalatta tank ve tekne sayılarını azaltıp, M2 fiyatları yüksek olan işletmenizde fazladan alan elde etme imkanı sağlamış olacaksınız.

Bizler sizler için araştırmaya, geliştirmeye, üretmeye ve başarmaya devam edeceğiz. Birlikte başarmak için bizler her zaman burada olacağız.

www.kromtech.com.tr

caliskananil Yazar: